2010. augusztus 11.

Kolbászos papucs

Kipróbáltam Ecet és olaj kolbászos papucs receptjét. Férfi nem rajong a sült kolbászért pizzán, melegszendvicsen, szóval nem voltam biztos benne, hogy ízleni fog. A végén közölte, hogy: "lehet ilyen" máskor is. Szóval lesz is!

Hozzávalók a tésztához:
  • 1 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 kk. cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk. só
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek. tejföl
  • 0,5 dl olaj
Töltelék:
  • 1 szál Gyulai vagy más füstölt kolbász
  • 20 dkg trappista sajt a szóráshoz
Az élesztőt a cukrozott tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgát, tejfölt, olajat és a felfuttatott élesztőt. Az egészet jól kidagasztjuk, duplájára kelesztjük - amíg kel, a kolbászról a héját lehúzzuk (rendesen meg kell küzdeni vele) és apróra felkockázzuk, valamint lereszeljük a sajtot -. (Ebből a mennyiségből 4 adag lesz. Akinél van gyerek, szerintem mindjárt dupla mennyiséggel induljon, hogy maradjon későbbre is. Ezt én már kenyérsütő gépben dagasztanám.) Ha megkelt, 4 részre osztjuk és hoszzú keskeny "téglalapokká" nyújtjuk. Megszórjuk a kolbásszal, hosszában feltekerjük (mint a bejglit) és a tetején - a két végét kihagyva - szép mélyen bemetszük, hogy kinyíljanak. Megszórjuk a sajttal, kicsit kelesztjük még, majd 175 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése