2010. augusztus 10.

Lecsó - az a bizonyos...

Már évek óta ki akartam próbálni a lecsót. Gyerekkoromban nálunk nem volt mindennapi étel, nem is tudom, hogy Anya készített-e egyáltalán. Tegnap viszont felbuzdúltam és nekifogtam. Az eredmény igen kecsegtető lett (Férfi kicsit levesesen szereti és pont olyan lett:) ). A recept több recept összekutyult variációja: szóval ez lett a MI lecsónk:

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy vagy 2 kissebb vöröshagyma
  • 7-8 db fehér paprika
  • 1-2 db zöldpaprika
  • 6-7 db paradicsom
  • kb. 25 dkg tarhonya
  • fél szál Gyulai vagy valamilyen más szárazkolbász
  • 1-2 tk. pirospaprika
  • só, bors
A hagymát apróra felkockázom és kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom a tarhonyát és az is pár percig pirítom. Ezután félrehúzom és hozzáadom a paprikát. Felöntöm vizzel (hogy bővel ellepje), majd hozzáadom az előbb hosszában negyedelt, majd felszeletelt paprikákat - ez kb. fél órát fog ezután főni. Sózom, borsozom, hozzáadom a felszeletelt kolbászt. Amíg fődögél (leforrázom a paradicsomot, lehúzom a héját és felkockázom) majd amikor már majdenm kész a lecsó (vagyis amikor a tarhonya már majdnem megfőtt) hozzáadom a paradicsomot is. Még kb. 5-10 percig főzöm és kész is van! Friss házikennyérrel az igazi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése