Hozzávalók:
- fél kg liszt
- 1 tk. só
- 1 tk. cukor
- 1 dl tej
- 1/2 kocka élesztő
- 400 ml víz
- 2 ek. olivaolaj
- szárított oregano
Az élesztőt felfuttatom a cukrozott tejben. A liszthez hozzáadom a sót, az oreganót, a felfutott élesztőt, végül az olajat és a vizet; majd szép ruganyos tésztát dagasztok. Tiszta konyharuhával letakarom, és a duplájára kelesztem. A megkelt tésztát gyúródeszkára teszem, 6 részre vágom, egyenként átgyúrom és labdákat formálok belőlük. Hagyom pihenni, míg a sütő felmelegszik 220 °C-ra. Gabojsza egy kis edényben vizet is tesz a sütő aljába, így én is szoktam. A labdákat kinyújtom nagyjából kerekre, majd alufóliára téve a rácson megsütőm őket.
A gyros további "szereplői":
- lilahagyma
- paradicsomszeletek
- gyros fűszerkeverékkel megsütött sertéscomb
- gyalult vöröskáposzta, amit előzőleg besóztam, majd a levét kinyomkodtam
- szósz: mi a chillis-fokhagymás szószt részesítjük előnyben (a tzatziki szerintem kevésbé finom hozzá). Ehhez natúr joghurtba belenyomok 2-3 gerezd fokhagymát, sózom, borsozom, majd őrölt chillivel jó csípősre fűszerezem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése