2010. március 4.

Krumplis csirke - ahogy anyutól tanultam

Krumlis csirkét már azóta csinál anya, amióta csak az eszemet tudom. Nagyon érdekes, ugyanis bárkivel is beszéltem eddig, mégcsak nem is hallott ilyesmiről. A hagyma-paprika-paradicsom trió nagyon finom ízt ad a húsnak és a krumplinak is. Az egész olyannak tűnik, mint egy leves - ellepi a víz - csak a levet nem esszük meg, hanem kiszedjük belőle a csodás ízes krumplit és húst.

Én próbálok csak egészen ritkán ételízesítőt használni, de ehhez az ételhez feltétlenül elengedhetetlen!!!

Hozzávalók:
  • pár db. csirkecomb és szárny - ízlés szerint ki-ki mennyit eszik meg
  • kb. 1,5-2 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 cső fehérpaprika
  • 1-2 db paradicsom
  • só, bors, ételízesítő
Öntök egy nagyon kevés olajat az edény aljára, erre ráfektetem a megtisztított combokat és szárnyakat, majd jócskán megszórom ételízesítővel. Erre rádobálom a megpucolt és felcikkezett krumplit, majd a tetejére is szórok még ételízetítőt és borsot. Sót csak a főzés vége felé szoktam - kóstolás után! - belerakni.
Ezután felengedem vízzel, és rászeletelem a hagymát, paprikát és paradicsomot. Addig főzöm, amíg a krumpli teljesen meg nem puhul. Ja, és nagyon jól melegíthető, másnap is finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése