Krumlis csirkét már azóta csinál anya, amióta csak az eszemet tudom. Nagyon érdekes, ugyanis bárkivel is beszéltem eddig, mégcsak nem is hallott ilyesmiről. A hagyma-paprika-paradicsom trió nagyon finom ízt ad a húsnak és a krumplinak is. Az egész olyannak tűnik, mint egy leves - ellepi a víz - csak a levet nem esszük meg, hanem kiszedjük belőle a csodás ízes krumplit és húst.
Én próbálok csak egészen ritkán ételízesítőt használni, de ehhez az ételhez feltétlenül elengedhetetlen!!!
Hozzávalók:
- pár db. csirkecomb és szárny - ízlés szerint ki-ki mennyit eszik meg
- kb. 1,5-2 kg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 cső fehérpaprika
- 1-2 db paradicsom
- só, bors, ételízesítő
Öntök egy nagyon kevés olajat az edény aljára, erre ráfektetem a megtisztított combokat és szárnyakat, majd jócskán megszórom ételízesítővel. Erre rádobálom a megpucolt és felcikkezett krumplit, majd a tetejére is szórok még ételízetítőt és borsot. Sót csak a főzés vége felé szoktam - kóstolás után! - belerakni.
Ezután felengedem vízzel, és rászeletelem a hagymát, paprikát és paradicsomot. Addig főzöm, amíg a krumpli teljesen meg nem puhul. Ja, és nagyon jól melegíthető, másnap is finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése