2010. március 3.

Vasalt csirkemell

A vasalt csirkemell tulajdonképpen nem más, mint egy curryvel, sóval, borssal előre megfűszerezett husi.

Mennyiségeket nem írok, mivel mindenki maga döntheti majd el, hogy például mennyi húst szeretne elfogyaszatni, stb....

Tehát szép vékonyan felszeletelem a csirkemellet, majd egy csöppet (de tényleg csak kicsit!) kilapogatom. Megfűszerezem curryvel, sóval, borssal. Egy-két evőkanálnyi olajat hevítek a a serpenyőben, majd a húst beletéve egy krumplinyomóval erősen leszorítom. Pillanatok alatt átsül, gyorsan megfordítom és a másik oldalával is megcsinálom ugyanezt. Vigyázat, ugyanis a célszerszámmal leszorított hús képes nagyon csúnyán megégetni minket, mert írtóra szereti köpködni az olajat! Én egy kis krumlit csináltam hozzá, valamint egy mártogatóst szintén a krumplinak. Ebben natúr joghurt volt, amit sóval, borssal, petrezselyemmel és chillivel ízesítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése