Rengeteg mákunk van otthon (én annyira nem rajongok érte, de hát van...). Kerestem hozzá egy töltött kalács receptet, mely gabolyszától származik. Elsőre remekül sikerült, szóval, hogy én is kedvemre csemegézhessek belőle, kerestem egy kakaós verziót is, mely csicseriborsótó-tól van. A hozzávalók csak egy kalácshoz vannak megadva, aki mindkettőt egyszerre szeretné megcsinálni, dupláznia kell a hozzávalókat.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt + a nyújtáshoz
- 1 tasak szárított élesztő
- 3 ek. cukor
- 1,25 dl tej
- 4 dkg vaj
- 1 tojás
- csipet só
- + 1 tojássárga a tetejére a kenéshez
- 8 dkg vaj
- 3 ek. kristálycukor
- 1 ek. kakaópor
- 4 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2 dl tej
- 10 dkg darált mák
- 1 citrom reszelt héja
Ha ez kész az egyik végénél 1-2 cm kivételével hosszában kettévágjuk, és a két részt egymásba tekerjük (összefonjuk). Óvatosan (nálunk ez 2 emberes munka...) áttesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe, megkenjük a tojássárgával és 190-200 fokon szép barnára sütjük. Langyosan valami mennyei!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése