2010. június 23.

Gombás tészta

A gombás tészta sűrű vendég nálunk. Nagyon finom! Még egy volt csoporttársamtól származik a recept.

Hozzávalók:
  • majdnem 1 csomag szarvacska tészta
  • 5 dkg vaj
  • 2 konzerv csiperke gomba (amikor friss gombával csináltam, valahogy nem volt az igazi...)3 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 20-25 dkg trappista sajt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • chillipor
A tésztát kifőzzük. Amíg a vajon megpároljuk a gombát, addig szép apróra felaprítjuk a fokhagymagerezdeket.
Ha ez kész, hozzáadjuk a gombához és még egy pár percig együtt pároljuk őket. Hozzáadjuk a kifacsart citrom levét és még egy percig együtt pároljuk. Ha ez kész, lehúzzuk a tűzhelyről és megszórjuk a chillipporral (én kb. egy csapott teáskanállal szoktam), majd egy kevés sóval, borssal is megszórjuk. Összeforgatjuk a kifőtt tésztával, az apróra felaprított petrezsselyemzölddel és a lereszelt sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése