2012. február 13.

Frankfurti leves

Azért írom le a frankfurti levest, mert (annak ellenére, hogy nagyon szeretjük) valahogy mindig csak hosszú-hosszú idő után kerül sor rá és amikor eszembe jut, fogalmam sincs, hogy paprikásan, vagy anélkül "szoktam" csinálni. Tehát mivel most hétvégén csináltam és fincsi lett, legközelebb csak "kipuskázom" innen.

Hozzávalók:
  • 1 vöröshagyma
  • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2-3 krumpli
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 3-4 virsli
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1,5 ek. liszt
  • olaj
  • só, bors, majoranna, petrezselyem
A felkockázott vöröshagymát olajon megpárolom, beledobom a zúzott fokhagymát valamint a felkockázott krumplit és felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, őrölt majorannát szórok bele, valamint egy fél marék felaprított petrezselyem zöldet. Van, aki csak akkor teszi bele a felcsíkozott kelkáposztát, amikor a krumpli már félig megfőtt, de én inkább már ilyenkor beleteszem azt is, én így jobban szeretem. Amikor a krumpli már megfőtt, rántást készítek, amit a tejföllel simára keverek és így teszem a leveshez. Még felforralom és kész is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése