2012. február 23.

Gombapaprikás

Életemben először csináltam gombapaprikást. Nagyon izgultam, hogy milyen lesz, mert bár én nem igazán rajongok a gombáért, Férfi nagyon szereti. Azt mondták el sem lehet rontani - na, ccc... álljunk csak meg! mert hallottunk ezt mi már, és bizonyított, hogy mi képesek vagyunk rá! A lényeg az, hogy fincsi lett.

Hozzávalók:
  • 1 vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 70 dkg gomba (nálam csiperke)
  • majdnem 1 kis doboz tejföl
  • 1 ek. liszt
  • pirospaprika
  • pirosarany v . valamilyen paprikakrém
  • só, bors
  • tárkony
Köret:
  • tészta, galuska vagy rizs
A vöröshagymát felkockázom és megpárolom egy kevés olajon. Közben a gombát megtisztítom és a tönkjével együtt felszeletelem kb. fél centis csíkokra. Hozzádobom a hagymához és hagyom, hogy levet engedjen - esetleg egy kis vízzel is lehet pótolni, de nekem még nem kellett. Közben sózom (én először egy kávéskanál sót tettem bele, utána kóstoltam meg, hogy még esetleg sózni kell-e ), borsozom és tárkonyt is teszek bele.

Ha már engedett némi levet, pirospaprikát szórok bele és paprikakrémet (nekem házi csípős paprikakrémem volt itthon, azt tettem bele). Kb. 20-25 perc alatt meg is fő a gomba, addig a köretet el is tudjuk készíteni. Ekkor a tejfölhöz hozzákeverem a lisztet (csomómentesre), egy kis vizet engedek hozzá, majd merek hozzá egy kis levet a gombából, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletet. Hozzáöntöm a gombához és még 1-2 percig együtt főzöm.

Sok mindennel lehet tálalni. Én legutóbb galuskával tálaltam, de nagyon finom rizzsel vagy tésztával is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése