2012. március 27.

Mustáros csirkemell és elméleti kuszkusz...

Tudom, nem nagy szám, de azért én mégis le szeretném írni, márcsak magam miatt is. Akinek van otthon sütőzacskója, süsse abba, de én például most is csak alufóliában sütöttem.

Hozzávalók:
  • csirkemell (személyenként egy fél)
  • 1-2 lilahagyma
  • szeletelt bacon
  • mustár
  • só, bors
Tehát személyenként egy fél csirkemellel számolunk. Nem kell félbevágni, vagy valami, hanem úgy, ahogy van, sózzuk, borsozzuk, bekenjük egy kevés mustárral, majd bele a zacsiba vagy (fóliára). Tépkedtem rá pár szelet bacon-t (ezért nem kell zsiradék alá), a felcikkezett hagymát rádobtam (esetleg lehet bele répát, gombát, stb. is tenni) és szépen "összecsomagolom batyuvá" vagy a zacskó száját bekötjük. 190 fokon sütöttem kb. 50 percig.

Akartam hozzá kuszkuszt készíteni, de még az Intersparban sem kaptam...

Kuszkusz elméletben:

Összekockázunk krumplit, répát, hagymát, cukkinit, sütőtököt. Felengedjük vízzel, hogy éppen ellepje és feltesszük főni. Teszünk még rá egy csokor petrezselymet is, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy kis kurkumával. Amikor már majdnem készre főtt, adunk hozzá konzerv csicseriborsót is, valamint a végén szórhatunk bele mazsolát is. Annyi marék kuszkuszt mérünk ki, ahány főre készítjük az ételt. Rámérünk egy merőkanállal a zöldségek levéből és letakarjuk. 3-5 perc alatt felszívja a levet és már tálalhatjuk is!

Természetesen aki valamelyik zöldséget nem szereti (pl. én és sütőtök.... ccc.), kihagyhatja az ételből. Nem tudom, mikor tudom kipróbálni a gyakorlatban....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése