2009. június 15.

Az én tésztasalátám...


Hmmmm.... szerintem a tésztasalátát nincs olyan ember, aki ne szeretné. Az interneten már rengeteg féle tésztasaláta receptet lehet találni, egyiket-másikat már ki is próbáltam, de mégcsak megközelíteni sem tudta egyik sem EZT!!! - amit egyébként még régen egy Nők Lapja konyhája számban találtam, azóta a recept is változott némileg, én a saját változatomat írom le. A saláta isteni finom, NAGYON-NAGYON...!

Hozzávalók:
  • 40 dkg tészta (én csavartcső tésztából szeretem)
  • 1 közepes lilahagyma
  • 1 fej tölgylevél saláta, ennek hiányában jégsaláta
  • 15 dkg trappista sajt
  • 40dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg olajbogyó
  • 4 db főtt tojás
Sima majonézes öntet (eredetileg nagyon kevés tejföl kell bele, de nekem úgy túl majonézes):

  • fél nagyobb tubusos majonéz
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 nagy csokor metélőhagyma
  • 1 ek. mustár
  • pirospaprika, só, bors
A tésztát megfőzöm a zacskón található leírásnak megfelelően. Amíg a tészta fő, a salátát összetépkedem apróbb darabokra, a sajtot felkockázom, a nagyobb koktélparadicsomokat negyedelem, a kicsiket felezem, a lilahagymát is felaprítom és a metélőhagymát is apróra összevágom. Olajbogyóból én - ó, mily szörnyűség...- a magozottat szoktam venni!!! Tudom, hogy a magozatlan 10x finomabb, mégis a lustaság kifog rajtam... így azt csak le kell csöpögtetnem.
Az öntethez összekeverem a majonézt és a tejfölt, sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával, hogy rózsaszínes színe legyen és hozzákeverem a metélőhagymát (egy keveset félreteszek, hogy megszórjam vele a tetejét) . Miután a tészta kicsit kihűlt, hozzákeverem az öntetet, a salátát, paradicsomot, sajtot, apróra vágott lilahagymát és az olajbogyót. Megszórom a maradék metélőhagymával. A tojásokat cikkekre vágva csak a tálalásnál rakom rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése