Még valamikor tavaly találkoztam először a "Clafoutis" receptjével. Magyarul csak tejespite és nekem is sokkal szimpatikusabb ez a név. A recept, amit hétvégén megcsináltam ízbolyótól származik, akit érdekel itt - http://izbolygo.extra.hu/?p=418 - megtalálhatja.
Na az én fotóm elég silány lett és valószínűleg ez alapján én sem kívánnám meg ezt a sütit, de ő valami szupeeer képeket csinált a sütiről.
Amúgy nagyon féltem, amikor sütöttem: mert csak nőtt-nőtt felfelé (főleg a közepe :)), és "a képen valahogy nem így nézett ki..." gondolatok villantak át a fejemben, valamint erős kétségek gyötörtek az eredményt illetően... DE!!! amikor kivettem szépen összeesett és az enyém is olyan csodás volt, mint ízbolgó képein.
Egyébként nagyon különös egy süti ez... Már ízbolygó oldalán is olvastam egy kommenteben, hogy melegen nem az igazi... Hááát ezt maximálisan alátámaszthatom, mivel amikor megkóstoltam, elég fura volt. Férfi is megkérdezte, hogy "Biztos, hogy ez nem nyers?" és hogy "Tuti, hogy ilyennek kell lennie?". Azután megtörténik a csoda... kihűl... megeszel egy szeletet... azután még egyet... és hipp-hopp: rövid időn belül eltűnik az egész...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése