2010. május 19.

Karfiolpuffancs zsenge salátával

Ahogy már írtam, hétvégén megtörtént az első "szüret". A zsenge salátából ecetes salátát csináltunk fokhagymával és (természetesen... :) tettünk bele retket is. Nagyon finom volt!

Szedtünk rukkolát is (anyával mind a ketten azt hittük, hogy szertejük , de rá kellett jönnünk, hogy tévedünk - egyáltalán nem volt finom -, ez a rukkola nem az a rukkola...), tehát azt szépen kiválogattuk a salátából. Szóval a saláta végülis nagyon finom volt (a rukkola nélkül), hozzá karfiolos puffancsot ettünk. Sokszor nem vesződünk azzal, hogy bepanírozgassuk a karfiolt, hanem a felvert tojást fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemzölddel; csepp tejet öntünk még bele és annyi lisztet, hogy jó sűrű legyen. Ebbe beletesszük a kisseb darabokra vágott előre megfőzött karfiolt (anya néha villával összetöri), összekeverjük és "kiszaggatva" olajban kisütjük. Ezt egyébként szinte bármelyik zöldséggel meg lehet tenni, isteni lehet például brokkolival vagy apróra vágott gombával is!

Mennyei ebéd volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése