Először a Fandangó étteremben (Debrecenben) ettem ilyet, előételnek hozták pirítóssal. Annyira ízlett nekünk, hogy másnap rá is kerestem a neten. Egy csomó féle recept van rá: van ahol kell bele főtt tojás is, néhol ennyi, néhol annyi fokhagyma, olaj, stb. Amikor kiválasztottam egyet, előszörre sikerült (húúú, mekkora volt az öröm). A trükk az, hogy nagyon gyorsan kell keverni, miközben az olajat szinte cseppenként adom hozzá. Másodjára egy trutyi lett az egész: kivált az olaj és undorítóan nézett ki (a megkóstolásáról inkább letettünk...).
Hozzávalók:
- 2 tojássárgája
- kb. 2 dl olivaolaj (szerintem ugyanolyan finom napraforgóval is)
- 3 gerezd foghagyma préssel átpaszírozva
- 2-3 löttyintésnyi citromlé
- só, bors
- ja, és pirítós....
Szóval ma már úgy csinálom, hogy miután a tojjássárgákat összekeverem a zúzott fokhagymával, a tálat megdöntöm és kipóckolom. Az egyik kezemmel előbb cseppenként, majd - amikor már sűrűsödik - gyenge sugárban öntöm az olajat, a másikkal pedig a robotgépet tartom. Mikor már majdnem kész (olyan... margarinos állag), sózom, kicsit borsozom és 2-3 löttyintésnyi olajat adok hozzá, majd mégegyszer maximális fokozaton átkeverem. Nagyon finom!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése