2010. június 1.

Meggyes-márványos süti

Ezt a meggyes-márványos sütit elég sűrűn készítem, mivel igen egyszerű, szép és nagyon finom is. Sajnos már fogalmam sincs, hogy a recept melyik oldalról van...

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • vaníliáscukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja, valamint kifacsart leve
  • 6 tojás
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 üveg magozott meggybefőtt (vagy friss meggy, ha épp szezonja van)
A margarint habosra keverem a cukorral és vaníliás cukorral, majd belereszelem a citromhéjat és hozzáadom a levét is. Ezt követően egyenként hozzáadom és elkeverem a tojások sárgáját.
A tojásfehérjét felverem. A liszthez hozzákeverem a sütőport, majd hozzáadagolom a margarinos keverékhez, végül szép óvatosan belekeverem a felvert tojásfehérjét is.
Az elkészült masszát kettéosztom és a felébe beleszórom a kakaóport. Sütőpapírral kibélelek egy nagy tepsit, majd váltakozva beleteszem a tésztát (én úgy szoktam, hogy veszem a világos masszát és sakktáblaszerűen egy-egy kanállal teszek a tepsibe, majd a "lyukakat" kitöltöm a kakaós krémmel). Villával, késsel vagy bármi segédeszközzel kicsit egymásba húzzuk a kétféle színű masszát, vagyis az egészet kicsit összezutyulom. A lecsepegtetett meggyet kevés liszben megforgatva rászórom a masszára.
180 fokos sütőben 18 percig sül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése