Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- vaníliáscukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 citrom reszelt héja, valamint kifacsart leve
- 6 tojás
- 1 ek. kakaópor
- 1 üveg magozott meggybefőtt (vagy friss meggy, ha épp szezonja van)
A tojásfehérjét felverem. A liszthez hozzákeverem a sütőport, majd hozzáadagolom a margarinos keverékhez, végül szép óvatosan belekeverem a felvert tojásfehérjét is.
Az elkészült masszát kettéosztom és a felébe beleszórom a kakaóport. Sütőpapírral kibélelek egy nagy tepsit, majd váltakozva beleteszem a tésztát (én úgy szoktam, hogy veszem a világos masszát és sakktáblaszerűen egy-egy kanállal teszek a tepsibe, majd a "lyukakat" kitöltöm a kakaós krémmel). Villával, késsel vagy bármi segédeszközzel kicsit egymásba húzzuk a kétféle színű masszát, vagyis az egészet kicsit összezutyulom. A lecsepegtetett meggyet kevés liszben megforgatva rászórom a masszára.
180 fokos sütőben 18 percig sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése