2010. június 1.

Sós perecek

Hát ezek a sós perecek, amelyeknek a receptjét Vikitől szereztem be, nagyon finomak! Én a tetejére való sós mázhoz a sót feleztem, mivel nekem először úgy borzasztóan sós lett. Aki az eredeti receptet szeretné megcsinálni, 1 ek. sót tegyen bele.

Hozzávalók:
  • 0,75 dl olaj
  • 2,5 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 1 ek. cukor
  • 0,5 ek. só
  • 2,5 dkg élesztő

Tetejére máz:

  • 2 ek. liszt
  • 0,5 ek. só
  • kevés víz, hogy kicsit sűrűbb masszát kapjunk, mint a palacsintatésztáé
  • lekenéshez 1 tojás

A hozzávalókat kenyérsütőgépbe pakoljuk, dagasztjuk, kelesztjük.

Lisztezett munkalapra borítjuk és 16 egyenlő nagyságú darabba vágjuk. Ezekből egyenként újjnyi vékony rudakat sodrunk, melyeket perec alakúra formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük a felvert tojással és 180 fokon 25 percig sütjük.

Miközben sül, a sós máz hozzávalóit összekeverjük, majd amikor kivettük a sütőből, azonnal rácsurgatjuk a mázt a tetejére a forró perecekre.

Videó hozzáadása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése