2012. október 17.

A Brownie

Sokaktól hallottam már, hogy mennyire szeretik a Brownie-t, meg hogy milyen csodálatos, mert olyan egyszerű. stb. Ezek hallatán megfogadtam magamban, na jó, akkor legközelebb legyen a Brownie. 

Nem volt rossz, de azért nem is ájultam el tőle. A recept Bors and Pepper-től van, aki nem tett bele sütőport (olvastam máshol, hogy ez az igazi... :), amihez híven nem is igazán emelkedett fel, elég lapos maradt. Legközelebb kipróbálom talán egy leheletnyi sütőporral és talán találok egy fél marék diót is bele ;).

Hozzávalók:
  • 12 dkg nádcukor
  • 2 db tojás
  • 12 dkg étcsoki
  • 11 dkg vaj
  • 9,5 dkg liszt
  • 1/4 tk. só
  A csokit és vajat gőz felett megolvasztjuk. A tojást és a cukrot felverjük, ehhez adjuk a csokit, majd a sót és a lisztet.

Egy kicsi kis tepsit (20x30-at ír az eredetiben, de nekem még ez is majdnem nagy volt) sütőpapírozunk és beleöntjük a masszát. 165 fokos sütőben sütjük a recept szerint 35 percet, de és 28 után ránéztem és már jó volt (tűpróbával ellenőriztem). Nem szabad túlságosan megsütni, mert akkor nagyon kiszárad a süti és úgy nem finom. Bors and Pepper jó ötlete, hogy kiszúróval is szépen lehet formázni őket, aki nem akarja a "hagyományos" kockákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése