2012. október 17.

Banánkenyér dióval

Pénteken eldöntöttem, hogy munka után kipróbálom a banánkenyeret, amit Bors and Pepper oldalán találtam. Mivel egyébként sokszor csinálok gyümölcskenyeret, nagyon kíváncsi voltam, milyen lesz így banánnal. Hát végül: nagyon ízlett. Egész jól kiérződik a banán a végén is.
Hozzávalók:
  •  10 dkg fehér, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 13 dkg vaj
  • 7,5 dkg barnacukor
  • 7,5 dkg kristálycukor
  •  2 tojás
  • 2 banán
  • 10 dkg felaprított dió
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tk. rum
A vajat a cukrokkal kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és azokat is jól elkeverjük. Villával összetörjük a banánokat és azt is hozzáadjuk, valamint a rumot és a citromlevet is. Belekeverjük a szódabikarbónával és sütőporral elkevert lisztet és a diót is. Kivajazunk és lisztezünk egy kenyérformát és beleöntjük a masszánkat. 180 fokos sütőben sütjük 40 percig illetve tűpróbáig (nekem majdnem 50 perc kellett).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése