A recept Ízes kalandok oldaláról van. Egy időben egy csomó túróm volt itthon, akkor próbáltam ki először ezt a receptet. Azóta többször visszatért nálunk :)
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
Hozzávalók a "túrótöltelékez":
- 50 dkg túró
- 9 dkg vaníliás pudingpor vagy étkezési keményítő
- 20 dkg porcukor
- 4 dl tej
- 4 dl tejföl
- 2 tojás
- 2 tk. vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
A tészta hozzávalóit összegyúrom (néha annyira nehezen áll össze, hogy teljesen kikészülök...), majd negyed órára beteszem a hűtőbe. Amíg ez hűl, elkészítem a tölteléket: mindent belepakolok egy nagyobb tálba és botmixerrel szépen eldolgozom, hogy homogén legyen.
Bekapcsoljuk a sütőt 190 °-ra.
A tésztát a hűtőből kivéve folpack között kinyújtjuk nagyjából kör alakúra és kibélelek vele egy kisebb tortaformát úgy, hogy legyen egy pár cm-es pereme is. Na nekem aztán úgy, de úgy szokott törni a tésztám, hogy csak na! Van, hogy szinte morzsánként rakom össze az egész tésztát, de mindegy, mert a végén úgyis összesül és csak türelem kell hozzá, de hát az meg nem mindig van...
Bekapcsoljuk a sütőt 190 °-ra.
A tésztát a hűtőből kivéve folpack között kinyújtjuk nagyjából kör alakúra és kibélelek vele egy kisebb tortaformát úgy, hogy legyen egy pár cm-es pereme is. Na nekem aztán úgy, de úgy szokott törni a tésztám, hogy csak na! Van, hogy szinte morzsánként rakom össze az egész tésztát, de mindegy, mert a végén úgyis összesül és csak türelem kell hozzá, de hát az meg nem mindig van...
Ha kész vagyunk (a kirakózással...), elősütjük a tésztánkat, amíg aranyszínű nem lesz.
Kivesszük, beleöntjük a túrós "lötyit" és hőlégkeveréssel 170 fokon 80-90 percig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni. Aki szereti, porcukorral megszórhatja.
A formában hagyjuk kihűlni. Aki szereti, porcukorral megszórhatja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése