2012. október 16.

Sült túrótorta


A recept Ízes kalandok oldaláról van. Egy időben egy csomó túróm volt itthon, akkor próbáltam ki először ezt a receptet. Azóta többször visszatért nálunk :) 

Rossz fotó egy finom sütiről
Hozzávalók a tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
Hozzávalók a "túrótöltelékez":
  • 50 dkg túró
  • 9 dkg vaníliás pudingpor vagy étkezési keményítő
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 4 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 2 tk. vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
A tészta hozzávalóit összegyúrom (néha annyira nehezen áll össze, hogy teljesen kikészülök...), majd negyed órára beteszem a hűtőbe. Amíg ez hűl, elkészítem a tölteléket: mindent belepakolok egy nagyobb tálba és botmixerrel szépen eldolgozom, hogy homogén legyen.

Bekapcsoljuk a sütőt 190 °-ra.

A tésztát a hűtőből kivéve folpack között kinyújtjuk nagyjából kör alakúra és kibélelek vele egy kisebb tortaformát úgy, hogy legyen egy pár cm-es pereme is. Na nekem aztán úgy, de úgy szokott törni a tésztám, hogy csak na! Van, hogy szinte morzsánként rakom össze az egész tésztát, de mindegy, mert a végén úgyis összesül és csak türelem kell hozzá, de hát az meg nem mindig van...
Ha kész vagyunk (a kirakózással...), elősütjük a tésztánkat, amíg aranyszínű nem lesz.

Kivesszük, beleöntjük a túrós "lötyit" és hőlégkeveréssel 170 fokon 80-90 percig sütjük.

A formában hagyjuk kihűlni. Aki szereti, porcukorral megszórhatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése