Ezt a tortát még tavasszal csináltam meg párszor. Karácsonyra kaptunk a cégemtől egy pár 2 dl-es Milli UHT tejszínt és mivel közeledett a lejárat, gyorsan kerestem hozzá receptet. Annyira jó lett, hogy gyors egymásutánban 2x is az asztalra került. A recept Maimoni-tól van, aki Szilvitől kapta.
Hozzávalók:
- 1 csomag tekercses leveles tészta
- 3 alma
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- 1 ek fahéj
- 2,5 dl tejszín (nálam csak 2)
A leveles tésztát piteformába igazítom, és 200 fokos
sütőben 10 percig elősütöm.
Amíg sül, meghámozom az almákat, félbe vágom, kicsumázom
és mindegyik felet 8
cikkre vágom.
Kiveszem a sütőből a tésztát, ha felpúposodott itt-ott, akkor azt lenyomkodom, majd körkörösen kirakosgatom almacikkekkel.
Az öntethez felverem a tojásokat a cukorral, hozzákeverem a fahéjat, a
tejszínt, majd az almákra öntöm. Visszateszem a sütőbe még 25 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése