2012. július 4.

Tejszínes almatorta

Ezt a tortát még tavasszal csináltam meg párszor. Karácsonyra kaptunk a cégemtől egy pár 2 dl-es Milli UHT tejszínt és mivel közeledett a lejárat, gyorsan kerestem hozzá receptet. Annyira jó lett, hogy gyors egymásutánban 2x is az asztalra került. A recept Maimoni-tól van, aki Szilvitől kapta.

Hozzávalók:
  • 1 csomag tekercses leveles tészta
  • 3 alma
  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 ek fahéj
  • 2,5 dl tejszín (nálam csak 2)

A leveles tésztát piteformába igazítom, és 200 fokos sütőben 10 percig elősütöm. Amíg sül, meghámozom az almákat, félbe vágom, kicsumázom és mindegyik felet 8 cikkre vágom.

Kiveszem a sütőből a tésztát, ha felpúposodott itt-ott, akkor azt lenyomkodom, majd körkörösen kirakosgatom almacikkekkel.

Az öntethez felverem a tojásokat a cukorral, hozzákeverem a fahéjat, a tejszínt, majd az almákra öntöm. Visszateszem a sütőbe még 25 percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése