2012. július 3.

Körtés-kefíres süti

Történt nemrég, hogy a cégemtől kaptunk 1-1 zsugor Milli kaukázusi kefirt (szerintem ez a legjobb a piacon, szeretem, hogy kellemesen pezsgős, csípős, élesztős). Mivel tudtam, hogy magában nem fogom tudni mindet meginni (Férfi nem rajong a kefirért), olyan receptet kerestem, amihez hasznosíthatom a kimaradó kefirt. Így találtam rá erre a receptre az Őrülten jó ételek honlapján. Mondhatom, még azon a héten meg kellett sütnöm még egyszer, mert annyira jó.

Hozzávalók:
  • 1 és 1/4 doboz kefir
  • 4 tojás
  • kb. 3 körte
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg búzadara
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk. vanília esszencia vagy 2 tk. házi vaníliás cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1/2 dl olaj
A tojásokat a cukorral és a vanília esszenciával kikeverjük. Hozzáadom a kefirt, lisztet, búzadarát, sütőport és egy csipet sót. Egy órát pihentetjük (hogy a búzadara dolgozhasson). Közben megpucoljuk és összekockázzuk a körtét. Ha letelt a pihentetési idő, belekeverem a körtét és az olajat. Zsírozott, lisztezett tepsiben szép lassan (175°) 50 perc alatt megsütjük.
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése