2012. július 4.

Meggylekvár

Ez a harmadik lekvár, amit eddig csináltam idén. És valami hihetetlen finom, nekem annyira, de annnnyyira ízlik, hogy szóóóóóval csak na!  Dr. Oetker Extra 3:1-es Dzsemfix-el csináltam. Hát, a meggymagozást éppen szívesen kihagytam volna, mert állati kukacos volt a meggy és úgy kellett minden egyes szemnél állatira sassantani, hogy vajon van-e bérlő vagy nincs.

Hozzávalók:
  • 2,5 kg kimagozott, megmosott meggy
  • 2 cs. 3:1-es Dzsemfix
  • 70-80 dkg cukor
Miután a meggyet órákig tartó küzdelemben kimagoztam, a kis kezeimmel jól össze-na meg vissza passzíroztam. Mivel még így is elég sok nagyobb szem maradt benne, a felét leturmixoltam és visszaöntöttem. Miután így már úgy gondoltam, hogy megfelel az ízlésemnek, nagyon apránként rászórtam a zselésítőt, valamint a cukrot. Feltettem forrni, pár percig rotyogtattam, majd leszedtem a habot. Sütőben csírátlanított kicsi üvegekbe töltöttem (minden üvegbe töltök egy kevés vizet és 120 fokos sütőben 20 percet hagyom őket) és 10 percre fejre állítottam őket. 8 és fél kicsi üveg lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése