2012. július 3.

Tejfölös zöldbableves

A tejfölös zöldbablevest én pont úgy csinálom, ahogy anyukám, meg az ő anyukája. Láttam recepteket, ahol a hagymás rántás a végén kerül bele, de nekem így jobban tetszik, csak figyelni kell majd a levesre, mert így könnyen kifuthat.

Hozzávalók:
  • 500 g "sárgahüvelyű" zölbab (nagyon hülyén hangzik, tudom :)
  • 1 kisdobozos tejföl
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 ek. liszt
  • só, bors, őrölt kömény
  • pirospaprika
  • kevés olaj, ecet
A hagymát felkockázom, kevés olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a lisztet. Ezt is pirítom egy kicsit, majd lehúzva a tűzről hozzáadok 1 tk. pirospaprikát (lehet több, vagy kevesebb is, attól függ, hogy milyen erős a színe). Felöntöm vízzel és beledobom a megtisztított, 1,5-2 cm-es darabokra felaprított babot. Teszek bele sót, borsot, őrölt köményt. Ha van otthon házi darált pirospaprika, akkor abból is egy kicsit. Megfőzöm. Pontos időt nem tudok mondani, mert ez attól függ, hogy a bab mennyire zsenge, fagyasztott-e, stb. Ha már puha, akkor a tejfölt kikeverem, adok hozzá 1-2 merőkanál levest, hogy felhígítsam és kiegyenlítsem a hőmérsékletet és beleöntöm a levesbe. Mehet bele még 1-2 löttyintésnyi ecet is (nekem inkább 2). És kész is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése