2012. július 3.

Ribizliszörp

Idén "rámjött" a mánia, hogy minden gyümölcsből szörpöt és/vagy lekvárt akarok csinálni. Bodzaszörpöt már évek óta csinálok (a családom nagy örömére:), tavaly pedig csináltam málnaszörpöt is. Igaz, hogy a málnának nagyon borsos ára van, de amikor beleszippantasz később a szörpös üvegbe vagy belekortyolsz a málnaszörpbe, na hát az valami fantasztikus. A büszke/köszméte/stb. szörp mellett ez volt a másik, amit eddig kipróbáltam. Ja, és a meggyszörp...

Tehát idén sokmindent csak tesztelés/kóstolás céljára csinálok, ezért nem mindenből állok neki egyből egy egész "bödönnek".  Ribizlit eddig mindig csak lefagyasztottunk egy-két tálcával, aztán télen mehetett a gyümölcssalátába vagy a sütik tetejére. De most eljött a szörp ideje!

Hozzávalók kb. 1/2 l szörphöz:
  • 1/2 kg leszemezett és megmosott ribizli
  • 30 dkg cukor
A szemeket egy tálban összetöröm egy krumplinyomó segítségével, megszórom a cukorral és jól összekeverem (hogy a cukor elolvadjon). Ezután berakom a hűtőbe és egy napot állni hagyom. Másnap leszűröm úgy, hogy duplán hajtott tüllbe öntöm, és elkezdem kicsavarni egy mérőedénybe. Ha kész, üvegbe töltöm és hűtőbe teszem. Egyébként nincs szinte semmi illata, de ízre nem rossz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése