Idén "rámjött" a mánia, hogy minden gyümölcsből szörpöt és/vagy lekvárt akarok csinálni. Bodzaszörpöt már évek óta csinálok (a családom nagy örömére:), tavaly pedig csináltam málnaszörpöt is. Igaz, hogy a málnának nagyon borsos ára van, de amikor beleszippantasz később a szörpös üvegbe vagy belekortyolsz a málnaszörpbe, na hát az valami fantasztikus. A büszke/köszméte/stb. szörp mellett ez volt a másik, amit eddig kipróbáltam. Ja, és a meggyszörp...
Tehát idén sokmindent csak tesztelés/kóstolás céljára csinálok, ezért nem mindenből állok neki egyből egy egész "bödönnek". Ribizlit eddig mindig csak lefagyasztottunk egy-két tálcával, aztán télen mehetett a gyümölcssalátába vagy a sütik tetejére. De most eljött a szörp ideje!
Hozzávalók kb. 1/2 l szörphöz:
- 1/2 kg leszemezett és megmosott ribizli
- 30 dkg cukor
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése