Volt a fagyóban egy félkilós túróm, ami sürgős felhasználásra szorult lévén, hogy már egy ideje ott tanyázott. Szóval gondoltam, legyen túrós bukta. Nem kifejezetten az aznapi vacsorához csináltam, hanem inkább másnapra, hogy legyen mit reggelizzünk.
Azért is akartam valami túrósat csinálni, mert már egy ideje árválkodott fél csomag aranymazsola a kamrában. Bizony nekünk nem ízlett annyira, mint amennyire jól néz ki. A recept Limarától származik (természetesen):
Tészta hozzávalói:
- 60 dkg liszt
- 3,2 dl tej
- 1 tojás
- 1 mk. só
- 2-3 ek. cukor
- 8 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
Töltelék hozzávalói:
- 50 dkg túró
- 2 csapott ek. búzadara
- 4 ek. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola (nálam aranymazsola)
- 2 tojás sárgája
- 2 tojásfehérje kemény habbá verve
Mindent bepakoltam a kenyérsütő gépbe, majd végigfuttattam a programot (1,5 óra). A töltelékhez az áttört túróhoz keverek minden hozzávalót, kivéve a tojásfehérjét. Ha ez megvan, azt is hozzáadom.
A megkelt tésztát nagyon vékonyra kinyújtom, 10x10 cm nagyságú négyzetekre vágom és mindegyikre teszek a túrós töltelékből. A négy sarkát középre hajtom és összecsípem. Pihentetem még őket egy negyed órát, lekenem felvert tojással és 180 fokon 15 perc alatt megsütöm őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése